Kasvien uudelleenjakaminen lisääntymistä varten siementuotannon lisäämiseksi

Saharan eteläpuolisen Afrikan (SA) maatalousyhteisöissä kasvinjalostuksen erikoisuuksia voidaan hyödyntää durra- ja lehmapapujen, kahden pääkasvin, hehtaarituoton parantamiseksi.

plant extract for sale

Siitä päättyi Hy-Gain, monen miljoonan dollarin kansainvälinen tutkimushanke, jota johtaa Queenslandin yliopiston professori Anna Koltunow ja jota tukee Bill ja Melinda Gates -säätiö.


Professori Anna Koltunow sanoi:" Hy-Gain on suunniteltu antamaan pienviljelijöille mahdollisuus säilyttää ja kylvää korkean sadon hybrididuuran ja lehmänpapujen siemeniä."


Hybridit (sisäsiitos, geneettisesti erilaisten vanhempien jälkeläiset) olivat epätavallisen vahvoja ja sato pinta-alayksikköä kohti kasvoi merkittävästi.


Mutta nämä ominaisuudet eivät säily missään hybridikasvien tuottamassa siemenessä, koska ne muodostuvat seksuaalisen siementen muodostumisen kautta. Se vaatii meioosireitin ja hedelmöityksen.


Professori Corturno sanoo, että seksuaalinen lisääntyminen erottaa luonnollisesti hybridikukkien muodostamien siementen geneettiset piirteet.


GG quot; Hybridi-siementen tuottamisen säilyttäminen sukupolvesta toiseen on yksi kasvien lisääntymisbiologian kummallisimmista näkökohdista:' apomixis' kasveissa luonnossa esiintyvä aseksuaalinen siementen muodostumisreitti," hän sanoo.


GG quot; Jos korkealaatuinen hybridisiemen on varustettu geneettisellä kytkimellä, jonka avulla se voi lisääntyä aseksuaalisesti uudella siemenellä, ts. Ilman meioosia ja lannoitusta, tuloksena oleva siemen tuottaa samanlaisen kasvin kuin klooni. hybridi-vanhempi.


GG quot; Tämä mahdollistaa hybridisiementen säilyttämisen ja uudelleenistutuksen maatiloilla sukupolvien ajan, mikä antaa viljelijöille mahdollisuuden lisätä tuotantoa ja säästää hybridisiementen ostokustannuksia vuosittain."


Hy-gain koostuu kuudesta tutkimusorganisaatiosta ja monikansallisesta siemenyhtiöstä. Se oli aiemmin viisivuotinen projekti, jota johti professori Koltunow ja osittain rahoittanut Bill ja Melinda Gates -säätiö.


Yksi aiempien tutkimusten ilmeisimmistä näkökohdista, sanoo professori Corturno, on se, että muutos, joka vaaditaan siirtymiseksi seksuaalisesta seksuaaliseksi, on suhteellisen pieni.


GG quot; Hy-Gainin avulla kehitämme kasviprototyyppejä testataksemme, voimmeko kohdistaa nämä arvokkaat hybridiominaisuudet, kun hybridit kylvetään, kukkivat ja tuottavat enemmän lajikkeita," hän sanoi.


GG quot; Tavoitteena on tarjota Afrikan tarpeisiin mukautettuja alueellisesti spesifisiä durra- ja lehmapapulajikkeita, joilla on korkeammat sadot ja joustavuus.


GG quot; Hy-Gain-tiimin tavoitteena on toimittaa eteenpäin erittäin hyödyllinen tekniikka, jota voidaan helposti ja edullisesti käyttää jalostukseen.


GG quot; Kotimaisten lehmänpapujen ja durra-kasvattajien on voitava olla yhteydessä viljelijöihinsä ja tehdä päätöksiä alueellaan olevista lajikkeista."


Jos onnistuu, professori Koltunow sanoo, Hy-Gain-tekniikka voi olla potentiaalinen GG-lainausmerkki; viljelijöille ympäri maailmaa, mukaan lukien Australian&# 39: n durrajalostusohjelma.


Professori Koltunow sanoi:" Tämä tekniikka voi tehostaa kasvinjalostusta ja siementuotantoa aikana, jolloin vilja-ala käsittelee haastetta säilyttää tuotanto pinta-alayksikköä kohden yhä kuumemmissa ja kuivemmissa kasvuolosuhteissa."


© Baoji Herbest Bio-Tech Co., Ltd